Vitak struk mnogima je nedostižan san! Ali nema to mnogo veze sa vama lično. Ako pogledamo kako su nekada, ne tako davno, dame izgledale, na primer tokom šezdesetih ili sedamdesetih godina, videćemo da se žensko telo za ovih nekoliko decenija dosta promenilo. Struk je mnogo širi, kao i bokovi, a za to su veliki krivci previše sedenja, kao i hrana koju jedemo.

Ako želite da imate vitak struk, osim pravilne ishrane bez veštačkih šećera i zasićenih masti, vežbanje je na visokom drugom mestu. Šta može da izvaja siluetu? Hulahop! Obruč koji ste nekada kao devojčica možda okretali u parku, ili školskom dvorištu, sada je baš najbolji saveznik za vitak struk!

Pomaže u sagorevanju masti

Za okretanje hulahopki potrebno je da se angažuju najveće mišićne grupe na telu, trbušni i leđni mišić i mišići zadnjice, a svim tim mišićima je potrebno mnogo energije, pa je telo prinuđeno da troši zalihe masti.

Jača telo

Hulahop jača sve mišiće koji su angažovani prilikom njegovog okretanja.

Povećava kondiciju

Za povećanje aerobne aktivnosti tela dovoljno je deset minuta okretanja obruča. Ako uporedimo ovu aktivnost, možemo reći da je pola sata okretanja obruća jednako pola sata trčanja na traci!

Poboljšava koordinaciju tela

Okretanje hulahopa zahteva dobar osećaj za ritam i dobar balans kako biste ga održali u vazduhu, tj. oko struka. To je sjajno za vašu koordinaciju. 

Povećava fleksibilnost kičme

pošto se za njegovo okretanje pokreću velike grupe mišića, uključujući i leđne, ovo je dobar trening za leđa. Povećava fleksibilnost kičme i smanjuje rizik od povreda i bolova.

Izvor: Sensa