Zdrava i izbalansirana ishrana ključ je svakog mršavljenja, uz fizičku aktivnost. Međutim, možete ubrzati metabolizam, smanjiti nadutost i skinuti masne naslage uz konzumiranje vlakana. Vlakna su sastavni deo biljne hrane. Ima ih u voću, povrću, žitaricama, a naučno je dokazano da smanjuju apetit i regulišu probavu.

Savršen izvor biljnih vlakana jeste psilijum koji u zdravoj hrani možete naći u vidu praha, semenki i ljuspica. Psilijum je oblik vlakana iz ljuske semena indijske bokvice i u Indiji se koristi kao laksativ. Prednposti psilijuma po zdravlje su brojne: poboljšava zdravlje digestivnog trakta, pomaže kod mršavljenja, pozitivno utiče na zdravlje srca, reguliše šećer, pomaže kod zatvora i smanjuje nadimanje.

Psilijum se često koristi u pravljenju beskvasnih hlebova, ne sadrži gluten, a dodaje se i u kolače jer je dokazano da smanjuje glikemijski indeks i sprečava naglo otpuštanje šećera u krv.

Za ovaj napitak za mršavljenje, odnosno za ravan stomak, potrebam vam je organski psilijum u prahu koji možete kupiti u bolje snadbevenoj zdravoj hrani. U pola čaše vode sipajte dve kašičice psilijuma i popijte jendom dnevno 30 minuta pre jela. Pogledajte u video snimku ispod!

Napitak za ravan stomak i mršavljenje TikTok/flexwithfatu

Izvor: Sensa