Upoznajte svoje telo i naučite da dišete pravilno. Kada jednom osetite lepotu opuštenosti i kontrole nad sopstvenim telom i mislima, rado ćete raditi ove joga položaje. Pratite svoj ritam i lagano povećavajte izdržljivost i snagu tela. Smireni i relaksirani utonite u san, lagano dišući.

5 joga položaja za detoks tela: oslobodite se nataloženih toksina

1. Isprepletite prste i dobro se istegnite. Dlanovi su okrenuti prema gore, kao da vas neko vuče prema plafonu, a onda malo na levu, pa na desnu stranu. Lagano dišite na nos. Sredina je uvek udisaj, a pomeranje na stranu lagani izdah. Osetite svoje telo.

2. Lezite na leđa. Savijte levu nogu, pa probajte da je uhvatite desnom rukom. Polako je povucite da osetite jače istezanje. Gledajte na desnu stranu i dišite. Opuštajte ramena. Savijte desnu nogu - stopalo je prislonjeno na ili malo iznad kolena. Oslonite levu ruku na desno koleno. Zadržite položaj koliko vam prija. Ponovite s drugom nogom.

3. Opustite se malo na leđima. Podignite noge uvis. Levu savijte u polulotos, a desnu uhvatite i polako privlačite prema sebi ako možete. Dišite lagano. Bilo bi idealno kada biste mogli da dodirnete koleno. Pratite svoje telo i pažljivo radite vežbu. Istezanja su izuzetno jaka, ali i korisna!

4. U jednom trenutku savijte i desnu nogu, pa lezite na leđa ili jastuk kako biste odmorili vrat. Pažljivo uhvatite desno koleno i privlačite prema stomaku. Malo odmorite, pa ponovite sve sa drugom nogom. Vežba jako isteže zadnju ložu, gluteus i, preko kuka, donji deo leđa. Otvara kukove. Vodite računa o kolenima ili skočnim zglobovima - ako tu postoji napor, pozicija mora da se modifikuje ili izbegava!

5. Okrenite se na stomak, savijte kolena i raširite ih. Stavite jastuk tačno ispod glave i grudnog koša. Ruke su ispružene sa strane. Odmarajte, pratite svoje disanje. Cela leđa se jako lepo istežu. Vežba je idealna za kukove, karlicu, rasterećenje celog tela. Vodite računa o zglobovima - ako vam je pozicija naporna, izađite iz nje što pre!

Izvor: Lovesensa