Kako biste izgubili kilograme neophodno je da imate izbalansiranu ishranu, sa puno svežeg voća i povrća, žitarica od celog zrna i konzumirate dovoljnu količinu vode. Takođe, fizička aktivnost je neophodna, kako za zdravlje, tako i za sam proces mršavljenja. Ali, zahvaljujući izbvanrednim i lekovitim sastojcima iz prirode, ovaj proces možete lako ubrzati.

Donosimo vam recept za napitak od ovsa koji blagotvorno deluje na skidanje neželjenih kilograma i ubrzanje metabolizma, a posebno se preporučuje ženama preko 50 godina. S godinama se metabolizam usporava, a ovaj napitak može šmoći da ga pokrenete.

Ovas sadrži brojne vitamine i minerale, od kojih su mangan, fosfor, bakar, vitamin B1, gvožđe, selen, magnezijum i cink. Bogat je aminokiselinama, antioskidantima koji su neophodni za čišćenje organizma od toksina, kao i vlaknima, neophodnim za mršavljenje i u borbi protiv zatvora.

Evo recepta za moćan napitak koji skida kilograme - preporučuje se da ga pijete šoljicu ujutru na prazan stomak i uveče pred spavanje!

Sastojci:

  • 1 čaša oljuštenog zrna ovsa
  • 2 litra vode
  • limun

Priprema:

Sipajte u šerpu vodu i ovas, pa kuvajte do ključanja. Kada proključa, smanjite vatru i kuvajte još 15 minuta. Ostavite da odstoji oko 5 sati. Nakon toga procedite i sipajte u šoljicu, dodajte napitku jednu krišku organskog limuna sa kožicom.

Ovas nemojte bacati, već ga moete izblendirati, pa od njega praviti kolače ili kaše.

Izvor: Sensa