Ovsene pahuljice su super namirnica od koje, osim kaša, možete praviti i razne poslastice. Jedna od njih je ovaj kolač iz vatrostalne činije, u kombinaciji sa čokoladom i bananom.

Ukoliko želite nešto jednostavno, kremasto i slasno da napravite za dezert, a hoćete da izbegnete brašno - slatkiš po vašem "jusu" je baš ispred vas. Preliven sa glazurom od čokolade biće izuzetno sladak i ukusan, a ukoliko volite slađe kolače možete po želi dodati i šećer. Još jedna prednost jeste što u smesu ide samo jedno jaje. Evo kako se pravi:

Sastojci:

  • 150 ml toplog mleka
  • 70 g ovsenih pahuljica
  • 1 banana
  • 1 jaje
  • 20 g kakao praha
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike šećera (po želji)
  • Ulje

Za glazuru:

  • 80g čokolade
  • 60g toplog mleka

Priprema:

Prelijte pahuljice toplim mlekom, promešajte i ostavite malo da se natope. Bananu iseckajte na kolutove, pa izgnječite viljuškom tako da bude ispasirana. U ispasiranu bananu dodajte jaje, pa mućkajte dok se ne sjedini. Zatim u istu smesu dodajte kakao prah i prašak za pecivo i nastavite da mućkate ručno i mešate dok smesa ne bude kompatibilna.

U dobijenu smesu supajte natopljene ovsene pahuljice i dobro izmešajte. Vatrostalnu posudu premažite uljem, pa sipajte smesu i ravnomerno rasporedite. Stavite da s epeče oko 30 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

Čokoladu istopite, pa pomešajte sa 60g toplog mleka. Kada je kolač pečen, dok je vruć prelijte ga smesom od čokolade, tako da se ravnomerno raspodeli. Ostavite da odstoji oko sat vremena i poslužite.

Ceo postupak pogledajte u video prilogu ispod!

Izvor: Sensa