Ove pahuljaste mini mafine ili mini fritate sa jajima začinjeni su jednostavnom kombinacijom đumbira, zelene ljute paprike i kurkume. Prave se brzo i lako, a zasitan su obrok ili užina u pokretu. Možete da mešate prelive kako želite - slobodno koristite spanać, pečenu crvenu papriku, kozji sir ili bilo koje drugo povrće ili sireve koje volite.


Sastojci

  • 4 jaja
  • ½ šolje punomasnog svežeg sira
  • ½ šolje iseckanog kačkavalja
  • ½ šolje crvene paprike isečene na kockice
  • 2 kašike crnog luka seckanog na kockice
  • 2 kašike seckanog svežeg korijandera
  • 1 zelena ljuta papričica
  • 1 kašičica rendanog đumbira
  • ½ kašičice mlevene kurkume
  • ¼ kašičice soli
shutterstock_1606755802.jpg
Shutterstock Mini proteinski mafini od jaja

Priprema

  • Zagrejte rernu na 175°C. Lagano podmažite pleh za mini mafine, ako koristite običan kalup za mafine, povećajte vreme pečenja za 5 minuta.
  • Pomešajte jaja, sveži sir i kačkavalj u blenderu dok smesa ne postane glatka. Smesa treba da bude kao gusti krem.
  • Dodajte sve ostale sastojke u blender i pulsirajte nekoliko puta, tako da se svi ostali sastojci ne izblendaju skroz.
  • Sipajte smesu u pripremljene kalupe za mini mafine, napunite svaki kalup za mafine ne više od dve trećine.
  • Pecite 15 minuta, ili dok ne porumeni na vrhu. Ostavite da se ohladi u kalupu, izvadite i služite.

BONUS VIDEO:

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Instagram/sara.haven

Sensa/Z.A.