Kada temperatura poraste, na sve moguće načine pokušavamo da se rashladimo. Zato su leti spas hladne supe. One ne samo da vam pomažu da se osvežite usred vrelog dana, već su i dobre za organizam. Bogate su vitaminima i mineralima rastvorljivim u vodi. U hladne supe spada i supa od jagoda, koja se može nazvati i niskokaloričnim desertom. Postoji nekoliko recepata za nju, neki su bezalkoholni, a neki uključuju vino.
Sastojci za supu od jagoda:
- 1-1,5 kg jagoda
- 100 g šećera
- 2-3 kašike limunovog soka
- 100 ml suvog belog vina
- voće, sveži sir i sladoled za dekoraciju
Foto: Shutterstock
Priprema
- Operite jagode i uklonite im peteljke.
- Stavite ih u blender, dodajte šećer, izblendajte, dodajte limunov sok i vino i ponovo umutiti.
- Stavite u frižider.
- Služite u činijama ukrašeno seckanim voćem, sladoledom ili sirom.
BONUS VIDEO:
Sensa/Z.A.
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Dnevni horoskop za 25. april 2025: Ovan je spreman da učini nešto za sebe, Devica ima udvarača na poslu
Koja je vaša skrivena misija? Vaš rođendan otkriva da li ste glas promene, svetlost u tami ili čuvar mudrosti
7 grešaka ne smete da pravite kad farbate kosu kod kuće: Za boju kao iz salona najvažnija je voda za ispiranje
6 najboljih čajeva za miran san: Smiruju dušu, opuštaju telo, a pritom hidriraju organizam i podstiču varenje