Ne postoje savršeni odnosi. Niti možemo oblikovati drugu osobu po svojim željama. Mi je upoznajtemo već formiranu, sa svim vrlinama I manama I da na nama je da ih prihvatimo, ako možemo. Ali postoje neke stvari koje se ne mogu tolerisati jer takva veza nikada neće imati zdrave osnove. U njoj nikada neće biti uzajamnog davanja, deljenja, poštovanja, kompromisa- svega što je neophodno da bi jedna veza funkcionisala kako treba.

Evo koje tipove muškaraca treba da zaobilazite u širkom luku:

One koji se ponašaju agresivno prema drugima

Mnogim ženama je privlačno kada muškarac pokazuje određenu dozu agresije prema drugima jer ga one odmah predstavljaju kao heroja i svog zaštitnika. Međutim, ako je on fizički nasrnuo na nekog to nikako ne znači da ste pored njega sigurni- naprotiv. Mnogim devojkama laska osećaj da su “ukrotile” divlju zver u svom partneru, sigurne su da on nikada neće dići ruku na njih. Međutim, nasilje prema drugima lako može da se pretvori u nasilje prema vama. Ukoliko osoba nije u stanju da konflikt reši civilizovano, već samo pesnicama, bežite od njega

Nezrele

Koliko god da je lep, atraktivan, zanimljiv, pažljiv, muškarac ako je detinjast I nezreo nije nešto što vam treba u životu. On misli samo na svoje potrebe, ne želi odgovornost, sebičan je… U vezi vi ćete morati da mu govorite šta treba da radi, jer se on sam neće setiti… Vama treba muškarac, a ne dete. Druga opasnost je jaka figura majke u njegovom životu, s njom ćete morati stalno da se borite.

Sebične

Ovakve osobe nemaju empatiju, ne razumeju i ne trude se da shvate osećanja drugih, zanima ih samo svoje "ja". Rade samo na tome da zadovolje i usreće sebe i nije im bitno ako će usput nekog povrediti. Ne umeju da cene ono što drugi za njih rade. Brak s takvom osobom može biti nepodnošljiv.

Narcise

Iako na početku deluje da ima dobre namere, kasnije shvatite da ste bili žrtva manipulacije. Narcisi su egoisti, misle samo na sebe i svoje potrebe. Koriste manipulaciju kako bi postigli ono što žele, kroz prebacivanje krivice. Napraviće od sebe žrtve a onda će vas okrviti za njegovu patnju. Dovešće vas do toga da sumnjate u sebe, da mislite da ste loši, da vi njega ugnjetavate, a zapravo je sve vreme obrnuto… On nema empatiju, tuđa osećanja mu ne predstavljaju ništa.

One koji stalno flertuju

Ovakav čovek misli da je šteta provesti ceo život s jednom ženom. On je izuzetno šarmantan, voli da ugađa, da poklanja, da bude galantan, deli komplimente… u početku svima prija takva pažnja i žena se oseća posebno. Međutim, problem nastaje kada mu dosadi. Tada traži novu metu. To može biti koleginica, radnica u prodavnici, na šalteru, čak i vaša najbolje drugarica… U svakoj ženi koja mu privuče pažnju vidi priliku da je osvoji. Ovakav muškarac nikada ne može biti veran i nikada se neće promeniti, zapamtite to.

Izvor: Sensa