U ljubavi često ne postoje pravila igre, a suočavanje sa neuzvraćenim osećanjima može biti izuzetno teško i bolno. Kada imate ovako iskustvo, važno je da se vratite sebi. Dajte sebi odmor. Treba vam vremena da pustite da stvari budu onakve kakve jesu.

U ovakvim situacijama ne razmišljajte previše, ne analizirajte svaki korak i razgovor. Čuvajte snagu i ne razmišljajte previše. Dajte svom umu vremena da se odmori, neka vaša duša oseti malo mira - zastanite, napravite pauzu. Pokušajte da opstanete smireni, zatvorite oči i pustite da vreme teče.

Sada je vreme i da pustite osobu koja vam nije uzvratila ljubav. Ukoliko nema razloga za nastavak, svesni ste da je dobro da se oslobodite se sećanja na prošlost. Istina je da za ovo treba da budete hrabri i jaki, ali vi to jeste. Otpustite iz svog života osobu koju ste dugo čekali, nekoga za koga se pitate da li ste mu dovoljno dobri, otpustite osobu sa kojom ništa nije sigurno. Zauvek prekinite taj ciklus sumnje i nagađanja.

Možete da se nikada ne osvrnete, dovoljno ste snažni za to. Izbacujete iz svog uma reči "šta ako", sada znate da činite nešto što je dobro po vas. Odustanite od ove osobe ne osvrćući se na nju. Odustanite od nekoga ko vam je narušio samopouzdanje, sada je potrebno da razvijete poverenje u sebe i vratite se autentičnoj prirodi. Nemojte se osvrnuti na njegovo lice, njegov osmeh i poglede. Vaš um vam poručuje da je najbolje da se okrenete i odete.

Imate pravo da odustanete od ovog odnosa. Ne jer se predajete, već naprotiv, jer ste dali sve od sebe da uspe, a nije. Nemate zbog čega da žalite, učinili ste sve što ste mogli, borili ste se za ljubav, ali ste ubrzo shvatili da se borite samo vi. Nemojte se plašiti da stavite tačku na odnos sa nekim ko vas je povredio; ne plašite se da kažete da je gotovo.

Prihvatite ono što život nudi. Zaborav znači biti spreman za novi početak i hrabro prihvatiti ono što vam se nađe na putu. To znači da odlučite da ostavite bol, zbunjenost, razočarenje, duboke ožiljke i prekršena obećanja. Imate pravo da idete dalje. Ne dozvolite da se zaglavite na mestu gde ste se potpuno izgubiti. Podsetite se da niste nečiji drugi izbor. Ne dozvolite sebi da mislite da ne zaslužujete više. Nastavite da se smejete, nastavite da živite, čak i ako se jedna ljubavna priča ugasila, ne zaboravite da je život nepredvidiv.

Osobe koje morate da jurite da bi vas volele, jednostavno ne pripadaju vam i ne zaslužuju vas. Njih pustite, neka odu svojim putem, a nekim novim i lepšim stazama života, može doći neko ko istinski i bezuslovno voli vas.

Izvor: Sensa