Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MINI VEŽBE ZA OPUŠTANJE KADA IMATE 1, 2 ILI 3 SLOBODNA MINUTA: Brzo ćete da se oslobodite stresa i strahova

Bez obzira da li imate 1, 2 ili 3 slobodna minuta, ove vežbe će vam pomoći da se opustite i brzo oslobodite stresa i strahova.

 Vežbe za mini opuštanje 2013634805 Izvor: Shutterstock

Tokom dana treba praktikovati vežbeopuštanja, kako biste sprečili nagomilavanje stresa i njegovo pretvaranje u hroničan stres. Ove mini vežbe će vam pomoći da se oslobodite stresa i straha u svakodnevnim situacijima.

Mini-opuštanje je sredstvo za uklanjanje stresa do kog možete doći u bilo koje vreme. Ove tehnike mogu da ublaže vaš strah u zubarskoj ordinaciji, sprečestres pre važnog sastanka, smire vas kada ste zaglavljeni u saobraćaju ili da vam pomognu da se smirite kada se suočite sa ljudima ili situacijama koje vas iritiraju. Bez obzira da li imate minut ili tri, ove vežbe deluju.

Pročitajte još

1. Kad imate 1 minut

Stavite ruku direktno ispod pupka kako biste mogli da osetite blagi rast i spuštanje stomaka dok dišete. Udahnite. Pauza za brojanje je do tri. Izdahnite. Pauzirajte do tri. Nastavite duboko da dišete jedan minut, sa pauzama nakon tri udisaja i izdisaja. Ili možete da dok udobno sedite, nekoliko puta polako duboko udahnete i tiho sebi ponovite "ja jesam" dok udišete i "u miru" dok izdišete. Polako ponovite dva ili tri puta. Zatim osetite kako vam se celo telo opušta u naslon stolice.

2. Kad imate 2 minuta

Odbrojavajte polako od 10 do 0. Sa svakim brojem dišite kompletno, sa udahnom i izdahom. Na primer, duboko udahnite, govoreći sebi "10". Polako izdahnite. Na sledećem udisaju izgovorite "devet" i tako dalje. Ako osećate ošamućenost, odbrojavajte sporije kako biste napravili veću pauzu između disanja. Kada dođete do nule, trebalo bi da se osećate opuštenije. Ako ne, ponovite vežbu ispočetka.

Saznajte i...

3. Kada imate 3 minuta

Dok sedite, odmorite se od svega što radite i proverite da li u vašem telu postoji napetost. Opustite mišiće lica i ostavite vilicu da se malo otvori. Neka vam ramena padnu. Neka vam ruke padnu na bok. Ostavite da vam ruke olabave tako da između vaših prstiju ima razmaka. Raskrstite noge ili gležnjeve. Osetite kako vam bedra tonu u stolicu, dopuštajući vam da vam se noge udobno razdvoje. Osetite kako vam potkolenice i listovi postaju teži, a stopala ukorenjena u pod. Sada polako udahnite i polako izdahnite.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj