1. Zatvorite oči i zamislite da ste u jednoj nepoznatoj sobi, kakva osećanja vam se javljaju?

a) Osećam se prijatno i udobno mi je.
b) Osećam se normalno, bez spedijalnih osećanja.
c)Osećam se tužno i usamljeno.
d) Osećam se anksiozno.

2. Da li je soba ispunjena svetlošću?

a) Da, ima puno svetla.
b) Ne, potrebno je više svetla.
c) Mračno je i to mi prija.

3. Da li u sobi ima puno nameštaja?

a) Da. Tu su slike, jastuci, lampe, zavese...
b) Normalno. Ima sve što je potrebno za normalno funkcionisanje.
c) Soba je prazna.

4. Da li je nameštaj u sobi skroman ili skup?

a) Skromno
b) Normalno
c) Luksuzno

5. Koja vrsta sobe je u pitanju?

a) Dnevna soba ili kuhinja
b) Spavaća soba
c) Kupatilo
d) Hotelska soba

6. Kakav je pogled iz sobe kroz prozor?

a) Prelep pogled
b) Ne mogu da vidim ništa spolja
c) Pogled nije prijatan

7. Da li ste i dalje u sobi?

a) U sobi sam
b) Nisam više u sobi

8. Da li želite da napustite ovu sobu?

a) Da. Želim što pre da izađem.
b) Ne. Prijatno mi je u ovoj sobi.
c) Osećam se dobro u ovoj sobi, ali ću ipak izaći.

PageBreak

Odgovori:

1. Pitanje

Ako je vaš odgovor pod a), to znači da ste imali prijatno i lepo detinjstvo. Osećali ste se zaštićeno i voljeno. Sećanje na detinjstvo u vama budi topla osećanja.

b) Detinjstvo vam je bilo prijatno, ali ste žurili da odrastete i želeli ste da što pre nastavite svoje putovanje kao odrasla osoba.

c) Vaše uspomene na detinstve su tužne i otvaraju mnoge emotivne rane.

d) Tokom detinjstva suočavali ste se sa raznim strahovima i niste se osećali sigurno.

2. Pitanje

a) Kada pogledate u prošlost, vidite samo lepe uspomene. Vaš život u prošlosti bio je predivan period, ispunjen zadovoljstvom i pozitivnim emocijama.

b) Imate lepe uspomene na prošlost, ali neka iskustva bi zaista voleli zauvek da zaboravite.

c) Vaša prošlost nosi mračne i negativne momente, ali ništa ne biste menjali jer vas je to naučilo iskustvu i važnim životnim lekcijama.

3. Pitanje

a) Sećate se svoje prošlosti detaljno i čisto. Svaka prijatna uspomena ostavila je trag na vašoj duši, a naučili ste da od sve negativno pretvorite u snagu i dobru pouku.

b) Vaš pogled u prošlost vas sputava da napredujete. Živite zarobljeno između sva vremena.

c) Ostavljate prošlost iza sebe, ne osvrćući se i živite za srećniju budućnost.

4. Pitanje

a) Niste imali dovoljno novca u prošlosti i to je ostavilo trag na vaš celokupan životni put. Negativna osećanja vezana za sferu finansija iz prošlosti čine da se i dalje osećate zarobljenim u siromaštvu i ne dopuštaju vam da krenete napred i napravite uspeh kakv možete.

b) Niste imali velikih problema sa finansijama u prošlosti i ne pridajete previše značaja materijalnoj strani života.

c) Suočili ste se sa situacijom imati, pa nemati. Čitav život težite da ostvarite što veće obilje.

5. Pitanje

a) U prošlosti ste iamli važne autoritete koji su vas usmeravali ka dobrom živtonom putu. Taj osećaj sigurnosti i samopouzdanja vas prati kroz ceo život i zahvalni ste svojim roditeljima što su vam pokazali prave vrednosti. Ipak, i dalje ste pomalo nezavisni od tuđeg mišljenja.

b) U prošlosti ste bili vrlo slobodni i imali ste svu slobodu da sledite svoja nadanja i snove. Bili ste pomalo buntovni i niste podnosili kritike. I danas imate problem sa autoritetima.

c) Bili ste stidljivi i povučeni, a danas težite da imate svoj lični prostor i ne želite da ljudi previpe znaju o vašoj privatnosti.

d) U prošlosti ste bili nezavisni i slobodni, a sve što ste uradili za sebe isključivo su vaše zasluge. Ne drži vas mesto i en trpite rutinu.

6. Pitanje

a) Imate predivne vzije u budućnosti i svakog dana kreirate novi san koji težite da ostvarite. Ne plašite se neizvesnog i verujete da će vaša budućnost biti predivna.

b) Osećate se zbunjeno kada pogledate u budućnost i imate strah da se prepustite talasima sudbine. Više želite da ostanete u svojoj zoni komfora, ali ne zaboravite, ko ne rizikuje i ne prihvati promene, neće moći da napreduje.

c) Ne provodite previše vremena planirajući svoju budućnost. Ne volite previše odgovornosti i ne opterećujete se narednim koracima. Želite da uživate što više u sadašnjosti.

7. Pitanje

a) Imate prijatan život koji ne žđelite da menjate. Zadovoljbni ste ako budete na istoj lestvici u budućnosti. Ne dajete sve od sebe kako biste doživeli uspeh.

b) Previše analizirate i planirate kako bi se vaš status u budućnosti popravio. Trudite se da promenite svoj život na bolje i ostavite prošlost iza sebe.

8. Pitanje

a) Želite da doživite nove životne avanture i da sve izazove koje život donosi uzmete u svoje ruke. Konstantno težite napredovanju i to će dati sjajne rezultate u budućnosti.

b) Zarobljeni ste u zamci prošlosti. Živite tako što se prisećate lepih uspomena, a negativne konstantno analizirate i pitaite se da li ste mogli neke stvari da ispravite. Život u prošlosti vam ne dozvoljava da budete ispunjeni.

c) Zadovoljni ste kako je tekao život iza vas i sada prošlost ostavljate iza sebe. Pravite krupne korake ka izgradnji lepe i bolje budućnosti.

Izvor: Lovesensa