Prženi ili pečeni krompir je mnogima omiljeni prilog uz meso ili ribu, ali ako iskoristite ovaaj trik iz indijske kuhinje, može postati i preukusno glavno jelo. Tajna je u savršenoj kombinaciji začina i načinu prženja.

Potrebno je krompir iseckati na kockice, a posebnu aromu jelu daje mladi sir koji možete napraviti u posnoj varijanti. Sledeći put kada vam dolaze goti ili želite nešto pikantno i ukusno za jelo, spremite na brzinu prženi krompir na indijski način. Pospite ga i sa nekoliko liski peršuna za dekoraciju, ali i kao idealan dodatak mirisu i ukusu jela. Ovo ukusno jelo priođiriće vaše kulinarske horizonte.

Recept za krompir na indsijski način

  • 4 krompira
  • 30ml biljnog ulja
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašika mlevenog korijandera
  • 1/2 kašičice crnog bibera (možete ga zameniti čilijem ako volite ljuto)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 manji komad đumbira (u zavisnosti koliko volite pikantno)
  • 1/2 kašičice karija
  • 1 kašičica morske soli
  • 150g mladog sira
  • peršun

Priprema:

Oljuštena 4 krompira iseckajte na manje kockice. U tiganj sipajte ulje, pa dodajte kim i pržite začin 5 minuta na blagoj vatri. Zatim dodajte biber i korijander, pa promešajte. Posle 2,3 minuta dodajte i krompir i pojačajte na srednju vatru.

Redovno mešajte krompir da ne zagori. Dodajte u krompir sitno iseckan crni luk i đumbir, kari i morsku so. Promešajte i pržite oko 1 do 15 minuta na srednjoj vatri. Isekajte mladi sir na kockice, pa dodajte u krompir i pržite još par minuta. Po želji, jelo pospite iseckanim peršunom.

Izvor: Sensa