Svi ljubitelji poslastica imaju neku svoju slabu tačku, a ako obožavate čokoladne poslastice i kikiriki puter, ovaj recept je za vas! Brzo se pravi, ne zahteva mnogo sastojaka niti umešnost u kuhinji, a pritom je pogodno i za veganski režim ishrane jer ne sadrži ni mleko, ni jaja, a mogu ih jesti i svi koji su intolerantni na gluten- probajte korpice sa kikiriki puterom!

 Sastojci za 12 komada:

-6 kašika šećera u prahu
-240 g putera od kikirikija
-340 g crne čokolade

-5 kašika kokosovog ulja


Priprema:

U pleh za mafine stavite papirnate korpice. U posebnoj posudi pomeštajte omekšali puter od kikirikija i šećer u prahu tako da dobijete glatku smesu. Na pari istopite čokoladu sa uljem. U papirnate korpice sipajte prvo kašiku do dve rastopljene čokolade, zatim isto toliko smese od kikirikija. Preko toga sipajte još čokolade i zagladite vrh. Po želji imožete posuti mlevenim kikirikijem ili čokoladnim mrvicama. Ostavite u frižideru dva sata, a zatim uklonite papirnate korpice i uživajte u ukusu!

 Izvor: Sensa