Teško je odoleti slatkišima, ali malo manju grižu savesti imamo kada pojedemo nešto što je zdravo, zar ne? Ako volite brze recepte, koji ne traže ni mnogo umeća, ni mnogo sastojaka, niti previše vremena, evo ideje! Urme u čokoladi spadaju u delikatesne poslastice, mogu ih jesti i vegani, kao i oni koji poste.

Urma je veoma nutritivno bogata namirnica. Sadrži dosta vlakana koja su bitna za zdravlje creva i probavu. U odnosu na suve smokve ili suve šjive, urme sadrže mnogo više antioksidanata, kao i važne vitamine i minerale. Istraživanja pokazuju da urme blagotvorno deluju na očuvanje moždanih funkcija.

Sadrže svoj prirodni šećer, tako da neće biti potrebe da dodatno sladite, a ako stavite crnu čokoladu, ovaj desert će biti potpuno zdrava namirnica! 

Sastojci:

100 g urmi

100 g čokolade za kuvanje ili crne

2 kašike ulja po izboru

50 g badema

Priprema:

Izvadite koštice iz urmi, stavite unutra po jedan pačeni badem. Napravite glazuru od čokoalde tako što ćete na pari ili u mikrotalasnoj pećnici istopiti čokoladu sa dodatkom ulja. Stavite urmu na drveni tapić ili viljušku i umočite u čokoladu. Stavite na papir za pečenje ili na rešetku da se ocede i čokolada stegne,a zatim u frižider na nekoliko sati. 

Izvor: Sensa