Kada se Opra Vinfri nedavno pojavila na jednoj reviji u Italiji, mnogi nisu mogli da je prepoznaju. Poznata TV voditeljka je značajno smršala, a još prošle godine je izjavila: "Vreme je za resetovanje, čistim frižider!" Izgleda da je ostala dosledna svojoj nameri, kao i da njen program mršavljenja deluje jer je sa istim smršala oko 20 kg.

Projekat "Weight Watchers" pokrenula je 2015. godine, kada je imala čak 107 kilograma. Kako je objasnila, to nije samo dijeta, već način života, a režim ishrane nije strog. Zapravo, uopšte nemate utisak da se bilo čega odričete.

Kako je istakla, jede sve što voli, čak i takose i pastu, ništa sebi ne uskraćuje, ali postoji pravilo - unosi potrebne sastojke u skladu sa određenim procentima. Opra dnevno unosi 20% proteina, 30% zdravih masti i 50% ugljenih hidrata. Jutro obično počinje smutijem od bobičastog voća, orašastih plodova, soka od pomorandže i jogurta.

Od slatkiša jede par kockica čokolade, kada joj je potrebno više energije doručkuje tost sa jednim pečenim jajetom i dva parčeta ćuretine ili pahuljice sa mlekom i jogurtom. Tokom režima mršavljenja za ručak jede laganu supu, ponekad burger sa grilovanom ćuretinom, paradajzom i obogati ga dodatnim povrćem. Od voća pri ruci ima šaku seckanih oraha, a tu su avokado, banana, jabuka, breskva, mango. Za večeru jede belo pileće meso i pirinač, pastu sa grilovanim povrćem i pečurkama, može da doda i malo piletine ili paradajz soka.

Njena dijeta ne podrazumeva gladovanje, već unošenje zdrave i ukusne hrane zbog koje se Opra u 69. godini, kako sama kaže, nikada bolje nije osećala, a tako i izgleda.

Izvor: Sensa

BONUS VIDEO:

Opra Vinfri kako promeniti stvari u svom životu TikTok/thequotebibles