Ovaj brzinski tiramisu u čaši oduševiće sve ljubitelje ove italijanske poslastice, ali i one koji su u potrazi za malo drugačijim tiramisu receptom – ovaj se razlikuje po tome što ćete umesto piškota ili biskvita korsititi pirinčane galete. Internet je prepun ranih recepata za inovativni tiramisu od novih sastojaka, a jedna od varijanti jeste da se umesto piškota koriste ovsene pahuljice.







Sastojci za 1 čašu

  • 120 ml slatke pavlake
  • 50 g maskarpone sira
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 2 kašičica nes kafe
  • 2 pirinčane galete
  • 1 kašika meda (po želji)
  • kakao prah za posipanje
  • malo cimeta

Priprema

11:34
Korak 1

Napravite krem

Umutite slatku pavlaku, pa je pomešajte sa slatkom pavlakom ili grčkim jogurtom. Dodajte kašiku kuvane kafe i vanilin ekstrakt, pa promešajte.

11:35
Korak 2

Skuvajte kafu, pripremite čaše

Skuvajte nes kafu, a potom složite tiramisu u čaše. Kratko umočite pirinčanu galetu u kafu, po potrebi je prelomite tako da stane u odabranu čašu. Ukoliko volite slađe, prelijste galetu medom.

11:36
Korak 3

Ređajte kolač

Preko stavite red krema, ponovite postupak s galetom – umočite je u kafu, po potrebi prelomite da prilagodite čaši, te na vrh opet stavite krem. U zavisnosti od veličine čaše, napravite 2–3 sloja. Zadnji sloj treba biti krem.

11:36
Korak 4

Stavite poslasticu na hlađenje

Stavite tiramisu u frižider bar na dva sata, da se ohladi, a da galete omekšaju. Pre serviranja obilno pospite vrh tiramisua kakao prahom i cimetom.

BONUS VIDEO:

Instagram/food_by_lilly Tiramisu kuglice

 Sensa/Z.A.