Većina ljudi ima probleme sa visokim krvnim pritiskom, koji je čest uzorčnik ozbiljnih zdravstvenih posledica. Smatra se vrlo podmuklom bolešću, ali uz regulisanje životnih navika možete da redukujete ovaj zdravstveni problem. Vremenom ćete očistiti organizam i podstaći mršavljenje, što će samo da olakša postojeće tegobe i da vam pomogne da se lakše osolobodite istih. 

Vodite računa da redovno budete fizički aktivni, pronađite neku aktivnost koju volite i u kojoj uživate, čak možete da se konsultujete i sa svojim lekarom o tome šta bi bila najbolja aktivnost za vas. Fizička aktivnost će vam pomoći da se oslobodite stresa i opustite. Svako bi trebalo i da izbacite kofein, alkohol i slanu, začinjenu hranu.

Ipak, pored svih ovih redukcija, imamo i jednu lepu vest. Jedna namirnica će vam naročito pomoći da snizite krvni pritisak, ukoliko je uvrstite u svoju redovnu ishranu.

Naime, radi se o crnoj čokoladi! Čokoladomani će se obradovati, ali morate da vodite računa da jedete dozirano. Uz takvu konzumaciju isključivo crne čokolade možete da regulišete visok krvni pritisak i da umanjite rizik od razvijanja dijabetesa.

Novo istraživanje pokazuje da crna čokolada redukuje sposobnost tela da procesuira glukozu i poboljšava insulsku osetljivost kod zdravih ljudi, a koja može dovesti do pojave dijabetesa.

Flavonoidi koji se nalaze u crnoj čokoladi, sastavni su deo i semenki i kora od brojnog voća, kao što su kako zran i citrusno voće. Upravo ovi sastojci deluju blagotvorno kada je u pitanju zdravlje srca.

Korisno dejstvo crne čokolade potvrdio je i članak u "Američkom magazinu kliničke ishrane". Istraživanje je potvrdilo da crna čokolada značajno poboljšava metabolizam, reguliše insulinsku rezistenciju, visoke nivoe insulina i visok krvni pritisak.Svemu ovome doprinosi još jedan sastojak crne čokolade, a to je visok procenat antioksidanasa koji olakšavaju protok krvi.

Uživajte u svom dnevnom zalogaju crne čokolade bez straha!

 Izvor: Sensa