Proleće je doba godine kada sve cveta, budi se cela priroda, a sa njom i naša energija. Kako biste iskoristili pun potencijal proleća, važno je da se za njega pripremite, da probudite tu magičnu vibraciju i otvorite se za lepe promene koje slede. Ukoliko želite d aprivučete sreću i ozitivne emocije, onda ovog proleća treba da obratite pažnju na dve veoma korisne i izuzetno jednostavne vežbe. Veoma su slični meditaciji, ali ne zahtevaju nikakvu pripremu i iskustvo.

Proleće je doba godine kada treba da očistimo svoju energiju, pa pre proleća se praktikuju tehnike za otvaranje čakri. Ovi energetski centri kao što su Manipura (čakra bogatstva i izobilja) i Svadhistana (čakra ljubavi) cvetaju posebno snažno u proleće. Da biste ih učinili još jačim, koristite jednostavnu vežbu da otvorite ove dve čakre.

Sedite na stolicu tako da vam noge i telo formiraju pravi ugao. Nemojte se naginjati ili sedeti u ležećem položaju. Desnu ruku stavite na solarni pleksus ili nešto niže, a levu na pupak. Upravo na ovim mestima se nalaze gore navedene čakre. Sada zatvori oči. Počnite da dišete stomakom, uvlačeći i opuštajući njegove mišiće što je brže moguće. Pokušajte da postignete udobno, ali najintenzivnije disanje. Udahnite i izdahnite oko 30 puta. Nakon toga, opustite se i pokušajte da osetite toplinu u predelima gde se vaše ruke odmaraju.

Nakon odmora, nastavite sa zagrevanjem unutrašnje energije. Zamislite nešto veoma prijatno. Neka lepe uspomene, slike i misli dolaze iz same dubine vaše duše. Razmislite o najbližim poslovnim i ljubavnim planovima. Nakon završetka vežbe, u pupku treba osetiti prijatnu toplinu. Ponavljajte vežbu svaki dan. Obavezno to uradite krajem februara i početkom marta. Kada imate stresan dan, ova vežba može pomoći da se oslobodite napetosti i podstaknete unutrašnji mir.

Vežba "Procvetao cvet" - Ova vežba će biti veoma korisna za one koji žele da upiju pozitivnu prolećnu energiju prirode i Sunca. Da biste to uradili, potrebno je provetriti prostoriju, a zatim se izložiti zracima dnevnog toplog Sunca krajem februara ili početkom marta.

Zatvorite oči, dišite duboko. Zamislite kako svaki zrak svetlosti ide u susret sa vašim telom, ispunjava ga toplinom i energijom stvaranja. Zamislite kako, uz toplinu Sunca, njegova snaga prodire u vas. Pomaže vam da postanete pozitivniji, otvoreniji, snažniji, kreativniji. Zamislite da ste cvet koji cveta iz energije svetla.

Veoma je dobro ako ovu vežbu radite u prirodi ili kod kuće, ali okruženi biljkama. Meditativna vežba će posebno prijati onima koji su umorni od zime i imaju mnogo planova za mart, april i maj. Radite ovu najjednostavniju vežbu svaki dan, ne zaboravljajući da vizuelizujete proces punjenja energijom Sunca. Zamislite kako sunčeva svetlost ispunjava svaki deo vašeg bića. Najbolji dan za ovu vežbu je 20. mart 2022. godine, dan prolećne ravnodnevice.

Izvor: Sensa