Koliko puta vam se desilo da uveče ne možete da zaspite od umora i napetosti, da se prevrćete u krevetu tražeći najbolji položaj, ali bolovi u vratu i leđima i dalje ne prestaju? Niste jedini! Sa ovim tegobama svakog dana se budi i uveče leže mnogo ljudi kojima je posao pretežno sedeći ili pak stajaći, jer najveće opterećenje u oba slučaja snosi kičma. Tu se nakuplja sva napetost. Najbolji lek za to je vežbanje! Ali to ne znači da morate da radite neke naporne vežbe koje umaraju i za koje vam treba puno vremena i odlazak u teretanu. Dovoljno je da svake večeri pre spavanja uradite nekoliko laganih vežbi istezanja koje će opustiti mišiće i otkloniti bol. Samim tim biće vam lakše da utonete u okrepljujući san.

Poza kobra

Lezite na stomak i podignite prednji deo tela tako da izvijete kičmu poput kobre. Ostanite u ovom položaju koliko vam prija, na primer 3 puta po 15 sekundi. Ova vežba otklanja bol u donjem delu leđa koji je posledica višečasovnog sedenja.

Istezanje ramenog pojasa i kičme

Kleknite na pod, uzmite peškir u ruke, zategnite i prebacite ga sebi iza leđa, ne skupljajući ruke. Ponovite to isto samo u suprotnom smeru. Uradite 3 puta po 8 ponavljanja.

Još vežbi pogledajte u videu ispod:

Rešite se bolova u vratu i leđima instagram/ backpaintipsfast

Izvor: Sensa