Postoje dani kada smo nervozni, stres nas pritiska, od jutra do večeri smo pretrpani raznim obavezama, planovima i zadacima, a uz sve to dolazi do straha, pitanja da li ću uspeti, osećaja nesigurnosti. Kad god se osetite ovako, važno je da zastanete i napravite pauzu. Svet neće prestati da funkcioniše ako par minuta izdvojite samo za sebe.

Postoje razni načini i tehnike opuštanja, i svakome prija nešto drugačije, ali ova vežba može svakome ppomoći u trenutlu stresa. Reč je o jednostavnoj vežbi disanja koja traje oko 1 minut. Potrebno je da se udobno smestite, zatvorite oči i pustite energiju kroz dah da cirkuliše vašim telom.

Zaustavite se na trenutak, postanite svesni lepote unutrašnjeg mira. Ova vežba vam pomaže da usmeravate energiju uz pomoć daha, a tokom disanja, fokusirajte se na to kako se vaš dah iz stomaka penje gore, do glave, do krunske čakre, a zatim se ponovo spušta nadole. Osetite svoje vibracije i osvestite da se sa svakim izdahom oslobađate onoga što vam više nije potrebno, otpuštate stres, napetost i zabrinutost.

Tokom vežbanja podsetite sebe da šta god da se dešava u vašem životu, uvek možete da vratite mir, uvek možete da se vratite kući, odnosno sebi.

U video prilogu ispod pogledajte kako da izvedete vežbu disanja za smanjenje stresa!

Vežba disanja za smanjenje stresa TikTok/bohobeautifullife

Izvor: Sensa