Jaja su sjajan izvor proteina, pa su idealan dodatak i svakoj salati. Donosimo vam recept za salatu od šampinjona i kuvanih jaja, a dodatno povrće i začini čine da ukus bude neodoljiv. Možete je spremiti za praznik i svečanu tpezu, samo je važno da odstoji preko noći u frižideru kako bi se ukusi sjedinili. Posebnu harmoniju ukusa daje rukola koja pojačava aromu, ali i čini ovo jelo još zdravijim. Od začina ne propustite da dodate neprevaziđenu mirođiju.

Recept za salatu od šampinjona i kuvanih jaja

Sastojci.

  • 200 g šampinjona
  • 1 konzerva kukuruza šećerca
  • 150 g crnog luka
  • 150 g šargarepe
  • 2 jaja
  • so, biber
  • mirođija
  • nekolikolistova rukole (po želji)

Priprema:

Pečurke dobro operite i isecite na male kockice. Šargarepu oljuštiti i izrendati. Luk oljuštite i isecite na kockice. Na ulju propržiti luk, pa dodati rendanu šargarepu i propržiti. U tiganj sa šargarepom i lukom dodajte seckane pečurke i dinstajte dok ne omekšaju. Začinite solju i biberom na kraju kuvanja. Ostavite da se ohladi, a zato vreme skuvajte jaja i oljuštite. Iseckajte jaja i dodajte u smesu sa šampinjonima. Kukuruz procedite od tečnosti i sipajte u salatu. Sve začinite mirođijom i rukolom. Ostavite ohlađenu salatu da odstoji preko noći u frižideru i uživajte u ukusu.

Izvor: Sensa