Lišće od drveta nim, poznatog I kao indijski jorgovan, vekovima se koristi u ajurvedi i veoma je cenjeno zbog svojih lekovitih svojstava, među kojima su i antivirusna, antibakterijska i antialergijska.

Ako čudesnom nimu u prahu dodamo isto tako lekovitu kurkumu, dobićemo savršen spoj moćnih sastojaka napitka koji se tradicionalno koristi u Indiji, a preporučuje ga i Sadhguru. Nimu i kurkumi dodajte malo tople vode i meda i pijte ujutru, na prazan stomak. On čisti organizam i sve naše ćelijske strukture, a jača i imuni sistem. Probavni trakt oslobađa svih nagomilanih štetnih činilaca koji izazivaju brojne zdravstvene tegobe i bolesti. Nakon što očisti organizam, napitak šalje neophodnu energiju do svake naše ćelije, dajući nam živost i novi elan.

Osim u vidu napitka, od nima i kurkume mogu se praviti male kuglice koje se sažvaću i nakon toga popije čaša tople vode, a mogu se dodati i u jela. Za doziranje nima i kurkume neophodno je konsultovati lekara i stručnjake za ishranu, a najbolje je da ove dve biljke koristite u prahu.

 Izvor: Sensa